Communicatie

Sinds 1998 adviseer ik bestuurders en projectleiders bij het duidelijker overbrengen van hun boodschap, ik help ze om beter samen te werken met doelgroepen en om hun doelen makkelijker te bereiken. Ook ondersteun ik organisaties om communicatiever te worden.

Verandering en groei

De grootste én meest intense projecten, die ik communicatief begeleiden mocht, zijn fusies en organisatie ontwikkeltrajecten. Super-interessant omdat het om veranderingen gaat bij een afgebakende doelgroep (medewerkers) waarbij culturen samensmelten of opnieuw gevormd worden. Duidelijke communicatie is van essentieel belang om een gewenste verandering succesvol door te voeren.

Coaching

Sinds 2016 jaar verdiep ik mezelf in coachingstechnieken. Want hoe mooi is het om mensen niet alleen communicatie advies te geven, maar ze zelf communicatiever te maken. Coaching blijkt een logisch verlengde en verdieping op het communicatievak. Mensen persoonlijk laten groeien en met veranderingen leren omgaan. Als teamcoach begeleid ik teams om de onderlinge communicatie en samenwerking te verbeteren

Creativiteit

Ik ben een groot voorstander van meer creativiteit in ieders leven. En ook binnen organisaties. Door uit vaste patronen te stappen ontstaat er vernieuwing in denken en doen. Dat levert prachtige en zeer nuttige resultaten op. Bovendien draagt het bij aan meer werkplezier. Als creatief coach en ynnovator zet ik daarom graag creatieve werkvormen in bij uiteenlopende vragen van teams en afdelingen. Hoe onwennig ze soms zijn voor de medewerkers, succesvol zijn ze uiteindelijk altijd.

Verbinding

Op mijn achtste richtte ik mijn eerste clubje op: de doe-club voor klasgenoten met een clubblad en elke maand een evenement. Er volgden er velen meer; ook intercultureel en internationaal. Mensen zien mij dan ook als een verbinder. Zelf zie ik dat niet als iets bijzonders, het gaat vanzelf. De stap na ontmoeting: verdieping in relaties, groepsvorming en verbondenheid, dat vind ik pas mega-interessant.

Opleidingen en cursussen

  • NLP master (2022-2023)

  • NLP practitioner (2021-2022)

  • Persoonlijke kracht coach (2022)

  • Ynnovator op het werk (2021)

  • Life coach (2019)

  • Creatief coach (2016-2018)

  • Factor C: omgaan met gedoe in de groep (2016)

  • Confronteren kun je leren (2016)

En natuurlijk uiteenlopende communicatie-opleidingen.  Zie voor mijn complete CV op LinkedIn.