Moeiteloos contact maken met anderen en écht verbinding hebben

Makkelijk contact maken en verbinding hebben met anderen. Bij sommige mensen lijkt dat als vanzelf te gaan. Jij vindt het lastig; zo’n eerste stap in contact met een ander. Jij zou ook zelfverzekerd en moeiteloos op iemand willen afstappen en een mooi verdiepend gesprek voeren. Dat kan! Contact en verbinding maken zijn communicatievevaardigheden. En vaardigheden zijn te leren. Stap voor stap.

Contact leggen is de eerste stap, maar hoe vermijd je vervolgens pijnlijke stiltes. Hoe zorg je dat het gesprek niet na een paar zinnen al stil valt? Of dat het onderwerp van gesprek beperkt blijft tot de weersverwachting en wat loze formaliteiten? Ik leer je hoe je op zoek gaat naar gespreksonderwerpen die jullie allebei (of allemaal) leuk vinden. Of juist ongemerkt naar dat onderwerp gaat dat je graag wilt aankaarten.

Hoe gaan we dat doen

Hoe beweeg je je armen, welke oogopslag heb je en hoe recht staan je schouders? Contact maken met een ander begint al voordat je een woord gesproken hebt. Daarom analyseren we eerst samen jouw non-verbale uitstraling. Ik geef je tips en trucs die bij jou passen én ervoor zorgen dat je jezelf prettiger voelt in onbekend gezelschap. Samen met een aantal basisvaardigheden zul je zien dat je makkelijker in gesprek komt.

Daarnaast gaan we op zoek naar dat wat jij belangrijk vindt in een gesprek. Over welke onderwerpen jij graag in gesprek wilt en op welke laag. Je krijgt inzicht in hoe je bij zo‘n gespreksonderwerp komt en je gesprekspartner geboeid blijft.

We gaan dus aan de slag met je non-verbale en verbale communicatie. Dit doen we aan de hand van algemene gesprekstechnieken en communicatie-technieken vanuit NLP. Vooraf aan de eerste sessie doe je een gecertificeerde onlinetest die jouw communicatiestijl in kaart brengt. Dit geeft een goede basis om de sessies effectief mee in te gaan.

Opbouw van het traject

Doel

Sessie 1

In de eerste sessie analyseren we jouw huidige communicatiestijl. En kijken we wat je graag zou willen bereiken met je communicatie.

Communicatiestijl

Sessie 2

In de tweede sessie bepalen we de communicatiestijl die het beste bij je past. Deelementen die bij deze stijl horen lopen we na enoefenen we in de praktijk.

Gespreksonderwerpen

Sessie 3

Nu duidelijk is hoe jij het beste communiceert, verdiepen we ons in de inhoud. Meteen set aan gespreksonderwerpen en wat fijne kneepjes van gespreks technieken zit je na deze sessie nooit meer om een gespreksonderwerp verlegen.

Aanbod

In een vertrouwde setting wordt je 1-op-1 gecoachten leer je:
Zelfverzekerd en moeiteloos contacten leggen. Nooit meer zonder gespreksonderwerp zitten. Prachtige verhalen delen en de mooiste ideeën opdoen. Kortom, echt in verbinding gesprekken volbetekenis en diepgang voeren.

3 sessies van 45 minuten
inclusief test jouw communicatiestijl in beeld

Nu tijdelijk voor 297 euro (inclusief b.t.w.)